Baristické kurzy

Naše společnost v současné době nabízí dvě urovně kurzů pro baristy.

  • První z kurzů realizujeme v Brně a slouží především jako školení pro naše zákazníky a jejich zaměstnance v gastronomických provozech. Základní kurz  lze absolvovat v pruběhu jednoho dopoledne v závislosti na počtu jeho účastníků. Kurz probíhá v kavárně za omezeného provozu a každý z účastníků si tak může v jeho průběhu vyzkoušet i skutečnou práci baristy. V kavárně jsou osazeny technologie od italských společností Sanremo a Eureka

Hlavní cíle kurzu jsou teoretická část o kávě a její kultuře a část praktická zakončená zvládnutím přípravy perfektního espressa

  • Vývoj kávové kultury
  • člěnění druhů a odrůd kávy
  • zpracování kávy z pohledu moderní technologie
  • hlavní kávové oblasti
  • kávovary a mlýnky, seznámení s dnes používanou technologií k přípravě italského espressa
  • údržba kávovarů a mlýnků
  • pravidla perfektního italského espressa
  • analýza kávy pomocí našich smyslů
  • praktický nácvik espressa
  • trénink cappuccina a kavových specialit

Cena za kurz je 1799 Kč na 1 osobu.

Druhý z nabízených baristických kurzů pro pokročilé uživatele realizujeme v Italské Veroně. Kurz Vás provede cestou od zrnka kávy z plantáže až k šálku pravého italského espressa.

Kurz probíhá v centrále italské pražírny Pellini Caffé S.p.A  pod vedením místních certifikovaných školitelů. Celý kurz je veden v anglickém jazyce. Určen je především milovníkům kávy a teplých nápojů, studentům odborných škol ke zvýšení kvalifikace, majitelům a zaměstnancům barů, kaváren, cukráren, restaurací. V průběhu odborného, certifikovaného kurzu se dozvíte vše potřebné a odnesete si spoustu rad a tipů jak připravit dokonalou, profesionální kávu, ale také jak se starat o kávovar a jeho seřízení. Po absolvování kurzu budete umět mimo jiného vyčarovat nepřeberné množství kávových motivů a zamilujete se do rozmanitého snoubení kávy s mlékem.  Pro každého účastníka jsou připraveny studijní materiály a podklady ke kurzu, certifikát v anglickém jazyce s mezinárodní platností.

Po tomto jednodenním intenzivním kurzu budete ovládat kávovou teorii, historii kávy, oblasti jejího pěstování, obsluhu kávovaru a kávomlýnku. Důraz je kladen na styl kávy espresso a jeho přípravu, možnosti, použití, nabídku, servis. Naučíte se rozličné druhy přípravy kávy včetně alternativních a módních způsobů přípravy kávy a s nimi související receptury typických nápojů založených na kávě. A samozřejmě způsoby čištění a údržbu baristického náčiní, pomůcek a potřeb.

Absolvent ovládá dále také baristickou specializaci Latte Art - práci s mlékem a mléčnou emulzí ve spojení s kávou. Netradiční kávové nápoje a jejich složení, druhy přípravy kávy, receptury typických nápojů založených na kávě. Způsoby šlehání mléka, tvoření mléčné emulze, alternativy, způsoby, skladování. Důraz je kladen na kreativitu baristy, jeho zdokonalování a profesní vývoj. Intenzivní baristický kurz je zakončen teoretickými a praktickými zkouškami a předáním uznávaného a respektovaného certifikátu s mezinárodní platností.

Cena za kurz je 4999 Kč na 1 osobu.




Tento web používá cookies

Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Správa souborů cookie a dat