Historie koncernu Segafredo Zanetti

Káva pod značkou Segafredo Zanetti a historie mezinárodního koncernu Segafredo Zanetti je spjata s rodinou pana Massima Zanettiho, který tuto společnosti v roce 1973 v Itálii založil.

Díky vytrvalé práci a houževnatosti se mu postupně podařilo obsaditt italsý kávový licencovaný veřejný trh s kávou.

Od první pražírny v Boloni rozšířil postupně společnost Segafredo Zanetti do velikosti mezinárodního koncernu s 27 dceřinými distribučními společnostmi nejen v Evropě, ale také v Jižní Americe, USA a Austrálii s počtem 70 000 gastro­nomických zákazníků a prodeji kolem 50 miliónů šálků kávy každý den.

Společnost dnes vlastní například kávové plantáže v Brazílii (Nossa Senhora da Guia), továrny na mletí kávy v Kostarice, vývozní firmy zelené kávy v obou zmíněných zemích a obchodní společnost ve Švýcarsku. Navíc vlastní 11 továren na pražení kávy v různých zemích, globální síť pro distribuci přidružených výrobků a autorizované dealery ve 100 zemích.

K tomu ještě vyrábí profesionální zařízení kávových barů a přístrojů na espreso značky La San Marco a navíc ještě vlastní po světě přes 600 kaváren Segafredo Zanetti Espresso! Nejznámější je právě káva značky Segafredo, vyráběná od roku 1998. Pije ji celý svět. S ročním obratem zhruba 1,2 miliardy dolarů (v přepočtu asi 22,5 miliardy korun) firma prohlašuje, že je největší soukromou společností v kávovém průmyslu.

Jeho mise je šířit správnou chuť, kulturu a metodu přípravy pravého italského espressa do celého světa. Segafredo Zanetti byla v kávovém světě první soukromá skupina s obratem 120.000 tun kávy vyrobených každý rok.

Do skupiny Segafredo Zanetti Group patří rovněž společnost La San Marco, přední italský výrobce espressokávovarů, brazilská společnost Nossa Senhora da Guia Sociadade Exportadora de Cafe Ltda zabývající se pěstováním a prvotním zpracováním kávy, švýcarská společnost Cofiroasters S.A. zabývající se obchodováním se zelenou kávou a společnost Segafredo Espresso Worldwide spravující mezinárodní franšízový systém více než 350 kaváren Segafredo Espresso na celém světě, ale také společnosti jako : Fabia, Hills Bros., Hills Bros. Cappuccino, Itambé, Kulta Katriina, Meira, MJB, Philtre d'Or, Puccino's, Quotidien, Stentor, TikTak a mnohé další. Současně je společnost Segafredo Zanetti majitelem mnoha plantáží v Brazílii a Costa Rice.

Z výčtu těchto aktivit je patrné, že u koncernu Segafredo Zanetti jako u žádné jiné kávové společnosti na světě došlo k jedinečnému propojení všech fází, které ovlivňují kvalitu konečného produktu: od pěstování na plantážích, prvotní zpracování, nákup a výběr kvalitních kávových směsí, pražení v pražírnách při využití nejmodernějšího technologického zařízení až po konečné zpracování v kávovaru zákazníka.