Mokaflor Miscela Oro - 1kg, zrnková káva

Kód: 1591
zrnkova velkoobchodna cena
599 Kč / ks 534,82 Kč bez DPH
Skladem

Směs pěti různých odrůd v základním poměru 80% Arabic a 20% Robusty. Zvláštním prvkem složení je ručně promývaná brazilská Arabica z Minas Gereis, tradičně pěstovaná ve stínu banánovníků. Naproti tomu kvalitní indické odrůdy robusty vytváří v nápoji hustou konzistenci a spojuje jednotlivé složky v mimořádnou harmonii.

Nahrubo mletá se hodí také pro přípravu překapávané kávy.

Káva se vždy praží tak, aby co nejlépe vynikly její přirozené chutě. Můžete tak ucítit třeba zralé ovoce, vanilku nebo jasmín. U správně vyrobené italské kávy tak nikdy neucítíte svíravou kyselost, spáleninu nebo trpkou zemitost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zásadní pro úspěch pražírny je, že v procesu výroby kávy Mokaflor není nic ponecháno náhodě. Každý krok je pečlivě promyšlen do posledního detailu, aby byla zaručena vynikající kvalita konečného produktu. Ta začíná již s surovou kávou, kterou Mokaflor dováží ze všech koutů světa - Mexiko, Jáva, Etiopie, Jamajka, Indie, Guatemala, Brazílie nebo Havaj jsou zde jen některé příklady. Při nákupu surové kávy je pro pražírnu ve Florencii zvláště důležitý přímý kontakt s producenty. Proto existují mezi Mokaflor a různými kávovými farmáři smlouvy na několik let, které zajišťují konstantní úroveň kvality a umožňují dobrou spolupráci.

Proces pražení: od surové kávy...

Do pražírny Mokaflor je i kvůli velmi malému skladu dvakrát týdně dodávána čerstvá surová zelená kávou. Protože se jedná o zelená zrna, jsou ihned po příjezdu důkladně prohlížena a kontrolována. Praží se ve stroji s rotační bubnem a variabilním cyklem. Tato metoda je zvláště šetrná k citlivým zrnkům. Zatímco průmyslové pražení trvá obvykle asi tři až pět minut, u Mokaflor mají zrna až 20 minut na to, aby si plně rozvinula chuť. Nejprve jsou provedeny testovací pražení, aby se určila ideální doba a teplota pro danou dávku. Je zde zapotřebí nejen vynikající chuťové vnímání, ale také cvičené oko, protože je třeba rozpoznat i správné zabarvení zrn.

... až po hotový produkt

Při průmyslovém pražení jsou horká zrna obvykle ochlazena studenou vodou. To však má velmi nepříznivý vliv na kvalitu kávy. Proto se u Mokaflor používá proud vzduchu. Nyní zrna odpočívají: čerstvě pražené kávě je dáno tři až deset dní na to, aby mohla vyplavit nepotřebný oxid uhličitý, který vznikl během pražení. Pak je to na nich: jednotlivé pražení jsou smíchány do směsí (tzv. blend) . Tyto jsou také pravidelně degustovány, aby zákazníkovi mohla být garantována stále stejná kvalita.

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mokaflor
Hmotnost: 1 kg
Typ kávy: Zrnková
Hmotnost: 1
Intenzita: Středně silná
Obsah kofeinu: Střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Mokaflor - rodinná pražírna ze srdce Toskánska.

V roce 1950 se začal psát příběh malé rodinné pražírny Mokaflor. Tradice a znalosti pražení se tak v této malé firmě se předávají již více jak 70 let. I přes dlouhou historii pražírnu překvapivě nenaleznete v žádném moderním areálu a pro své balení kávy se musíte vydat do úzkých uliček centra Florencie. Malý objem výroby, desítky let zkušeností a získaných znalostí umožňují vytvářet neopakovatelné směsi v prvotřídní kvalitě. Poslední roky se pražírna vydala také do nových způsobů pražení a v nabídce tak najdete i směsi vhodně pro alternativní přípravy kávy.

Volba kontinuity, znalostí a zkušeností získaných za toto období je pilířem pražení kávy Mokaflor. Pražírnu dnes vedou společně sestry Bernini a stále i přes moderní trendy a myšlení nové generace, je zde kladen velký důraz na ruční výrobu.