Parenti Giovannini Olimpia 1kg, zrnková káva
Kód: 1546Detailní popis produktu
Káva Parenti Giovannini Miscela Olimpia se hodí pro chvíle odpočinku po práci nebo přestávku během dne. Příjemně vás naladí a povzbudí. Nejlépe ji využijete v profesionálních kávovarech, ale i v klasickém automatickém kávovaru jako Jura nebo Saeco
Káva se praží tradičně na plynu, pomalu a v malých dávkách. Várka pražení nepřesahuje více než 80 kg. Výsledkem nákladného pražení je kvalitnější káva s vynikajícími vlastnostmi a specifickou vůní. Celý proces výroby kávy probíhá víceméně ručně s minimálními prvky automatizace. Správné upražení se zjišťuje odebráním vzorku přímo z pražící nádoby a jeho vizuální kontrolou.
Historie Torrefazione Parenti
Příběh pražírny začíná roku 1952, kdy si Armando Parenti s pomocí své rodiny splnil svůj dlouholetý sen a na okraji Bologni otevřel vlastní kavárnu s malou pražírnou kávy. Jako první na zkoušku upražil směs pojmenovanou Mexico a k jeho velkému překvapení se zanedlouho stala vyhlášenou místní specialitou. Po tomto nečekaném prvotním úspěchu se naplno pustil do studia problematiky zpracování a pražení zelené kávy. Po několika tvrdých letech, kdy veškeré vydělané prostředky neustále investoval do nových technologií a výroby, se ze značky Parenti stává doslova legenda.
V polovině 70. let společnost přestěhovali do nové továrny v Castelmaggiore a vedení pražírny se ujal syn Gastone Parenti, který je i současný majitel pražírny. V roce 1996 se pražírna spojila se slavnou pražírnou Coffee Giovannini, historicky nestarší pražírnou východního regionu Rimini. Toto spojení přineslo oběma pražírnám výrazné oživení a spojilo dlouhou tradici s důrazem na vysokou kvalitu výsledného espressa.
Torrefazione Parenti S.p.A. je jedním ze zakládajících členů INEI Istituto Nazionale Espresso Italiano a její směsi se tak pyšní mezinárodním certifikátem “Miscela Qualificata per Espresso Italiano”
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh pražírny začíná roku 1952, kdy si Armando Parenti s pomocí své rodiny splnil svůj dlouholetý sen a na okraji Bologni otevřel vlastní kavárnu s malou pražírnou kávy. Jako první na zkoušku upražil směs pojmenovanou Mexico a k jeho velkému překvapení se zanedlouho stala vyhlášenou místní specialitou. Po tomto nečekaném prvotním úspěchu se naplno pustil do studia problematiky zpracování a pražení zelené kávy. Po několika tvrdých letech, kdy veškeré vydělané prostředky neustále investoval do nových technologií a výroby, se ze značky Parenti stává doslova legenda.
V polovině 70. let společnost přestěhovali do nové továrny v Castelmaggiore a vedení pražírny se ujal syn Gastone Parenti, který je i současný majitel pražírny. V roce 1996 se pražírna spojila se slavnou pražírnou Coffee Giovannini, historicky nestarší pražírnou východního regionu Rimini. Toto spojení přineslo oběma pražírnám výrazné oživení a spojilo dlouhou tradici s důrazem na vysokou kvalitu výsledného espressa.
Torrefazione Parenti S.p.A. je jedním ze zakládajících členů INEI Istituto Nazionale Espresso Italiano a její směsi se tak pyšní mezinárodním certifikátem “Miscela Qualificata per Espresso Italiano”