Výrobci

  • Pellini Caffé
    Příběh společnosti Pellini je příběh o lidech, o každodenním odhodlání, o dalekých zemích a vášni ke kávě předávaný přes čtyři generace. Společnost Pellini Caffé S.p.A. je odedávna vnímána jako značka té nejvyšší kvality a jako synonymum dokonalosti přípravy kávy. Pellini již desetiletí vytváří z pití kávy jedinečný rituál, který je spojený s nezapomenutelným chuťovým prožitkem spojeným s odpočinkem a kouzlem příjemně stráveného času.   Jedinečné... Celý článek
  • TRE FORZE!
    TRE FORZE! - Tři síly Trinakria – je symbol pocházející z doby antiky a představuje slunce jako znak Sicílie. Tento úrodný ostrov ve Středozemním moři je v Homérových eposech zemí, kde sám bůh slunce Helios pásl svá stáda. Okřídlená hlava dívky obklopená třema bežícíma nohama představuje typický trojhranný tvar ostrova. Stejně jako slunce samotné vyjadřuje tento symbol sílu, energii a život. Káva  TRE  FORZE!  je  exkluzivní ... Celý článek
  • Attibassi
    Attibassi Caffé je tradiční italská značka kávy uznávaná zejména pro výjimečnou kvalitu svých produktů. Již dlouhá léta hodnocená jako nejlepší Bolognská káva. Attibassi Caffé je malá rodinná firma, známá především kvalitou svých produktů s velmi omezenou produkcí. Počátek této značky sahá do roku 1918, kdy vášeň a přátelství dvou cukrářů: pana Agostino Atti a pana Marco Bassi dala vzniknout společnému jménu Attibassi. V jedinečné atmosféře Boloně, která byla... Celý článek
  • Jolly Caffé
    Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. se datuje od roku 1953, kdy ji ve Florencii založil Dante Balardinelli, který si vůni pražené kávy zamiloval už v raném dětství. Již od počátku mu bylo jasné, že chce vyrábět tu nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia chování kávy během pražení. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších... Celý článek
  • La Brasiliana
    La Brasiliana je prestižní značka společnosti Torrefazione La Brasiliana z italské Ferrary. Její zakladatel Alessandro Govoni se dlouhé roky snažil namíchat tu nejlepí kávovou směs, ve které bude optimální kvalita pražené kávy se srdcem a vášní míst ze kterých pochází. Toto se mu plně podařilo v kávě La Brasiliana, která je jednou z nejlepších v celé Itálii. Zástupci společnoti La Brasiliana si sami jezdí nakupovat vypěstované kávové boby na plantáže... Celý článek
  • New York Caffe
    Příběh společnosti New York S.p.A. začíná v třicátých letech v střední Itálii, konkrétně v městečku Montecatini Terme, které je perlou toskánského lázeňství. Tehdy pan Ugo Incerpi, majitel kavárny New York, zakoupil první stroj na pražení kávy, aby mohl nabízet pro vybranou klientelu, která přišla na lázeňskou léčbu, čerstvou kávu. Jeho káva byla tak dobrá, že se její pověst začala rychle šířit a o víkendech lidé cestovali až z Florencie na šálek jeho lahodné kávy.... Celý článek
  • Passalacqua
    Kultovní Neapolská káva Passalacqua začíná svůj příběh v roce 1948. Tato značka stejně jako většina italských pražíren je postavená na rodinné tradici. Drobný krámek v Neapoli se strojem na pražení malých dávek kávy se postupně rozrůstal do dnešní podoby. Značku původně zakládali čtyři bratři z rodiny Passalacqua. Tři z nich tragicky zahynuli během druhé světové války a společnost tak začal budouvat pouze Biagio Passalacqua. Dnes má továrna... Celý článek
  • Salimbene
    Společnost Salimbene založil v roce 1933 Gennaro Salimbene, který byl uznávaným neapolským obchodníkem. Jeho rozhodnutí věnovat se prodeji zelené kávy bylo tehdy velmi překvapivým a odvážným rozhodnutím, protože trh s kávou takřka neexistoval. Přesto ve svých počátcích společnost Salimbene zaznamenala velký růst, který však zastavila válka. Po válce se Salimbene opět ke kávě vrátil, ale ne již jako obchodník se zelenou kávou, ale jako její výrobce. Otevřel si... Celý článek
  • Parenti Caffé
    Historie Torrefazione Parenti Příběh pražírny začíná roku 1952, kdy si Armando Parenti s pomocí své rodiny splnil svůj dlouholetý sen a na okraji Bologni otevřel vlastní kavárnu s malou pražírnou kávy. Jako první na zkoušku upražil směs pojmenovanou Mexico a k jeho velkému překvapení se zanedlouho stala vyhlášenou místní specialitou. Po tomto nečekaném prvotním úspěchu se naplno pustil do studia problematiky zpracování a pražení zelené kávy. Po několika tvrdých... Celý článek



Tento web používá cookies

Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Správa souborů cookie a dat