Jolly

Jolly Caffé Espresso TSR 1000g, zrnková káva

Jolly Caffé Espresso TSR 1000g, zrnková káva

Jolly Caffè Tuscan Smooth Roasted  "TSR" směs 70% kávy Arabica a 30% kávy Robusta, výsledná směs má prvotřídní plnou chuť a jedinečnou vůni espressa.

Při výrobě kávy Jolly Espresso TSR není nic ponecháno náhodě, pro tuto směs se používají ty nejlepší vysokohorské plantážní kávy Arabika s 30% frakcí kávových zrn Robusta ze střední a Jižní Ameriky. Vzhledem k mírně vyššímu obsahu oleje v jihoamerických zrnech Robusta má směs Jolly Caffé TSR vynikající a hustou cremu, která potěší každého milovníka sladších káv s hustou cremou.

Stejně jako u kávy Jolly Caffé Crema pocházejí kávová zrna ve směsi z různých plantáží, kde má každá odrůda své typické mikroklima. Před smícháním se zrna praží zvlášť, aby bylo docíleno optimálního stupně propražení každého druhu.  Pokud chcete ochutnat kávu s jemně nasládlou chutí a dlouhotrvající pěnou je Jolly Caffé Espresso TSR ideální variantou.

Dodavatele zelené kávy vybírá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie. Na počátku roku 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který cvičí ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. Roku 1998 se stal zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa, Certification of Espresso coffee na základě certifikace Certified Italian Espresso.

Naše cena s DPH:
599 Kč
Naše cena bez DPH:
520,87 Kč

silná káva

perfektní pěna

vyšší obsah kofeinu

perfektní pro kávové automaty

perfektní pro espresso

perfektní pro Cappuccino nebo Latte Macchiato

velmi dobrá jako ranní káva

Dostupnost:
Skladem



Alternativní zboží




Tento web používá cookies

Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Správa souborů cookie a dat