Blasercafé Rosso e Nero - 1kg, zrnková káva

Kód: 370
0 Kč / ks 0 Kč bez DPH
Není skladem

Jemná chut a výtečná kvalita zrna. Blaser Rosso Nero je ideální pro přípravu typického italské espressa. Díky intenzivnímu pražení má dokonalé odpovídající množství chutí a vůní. Káva Blasercafé Rosso & Nero je směs s etiketou CSC

Koncem roku 2007 jako první švýcarská firma byla přijata do italské organizace Caffe Speciali Certificati, která má vůbec nejpřísnější jakostní kritéria. Rosso & Nero je módní, veškerá kritéria splňující espresová směs, které jako první směsi byla uděleno vyznamenání etiketou CSC. Směs je složena z nejlepších druhů arabicy s podílem velmi kvalitních, praných odrůd robusty, které jsme sami obstarali v zemi jejich původu. Pomalým pražením nabývají zrnka až do jádra středně tmavou barvu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuť: je silná, avšak má velmi vyváženou a jemnou kyselost a hořkost, výrazná nasládlost a velmi nízká slanost.

Aroma: vůně po hořké čokoládě, ořeších, ostružinách a čerstvé smetaně, v pozadí vůně karamelu a zralého jablka

Stupeň pražení: tmavý

Složení:

  • Brasil natural/semi-washed Estate
  • Columbia Supremo Estate
  • India Plantation AA Estate
  • Indonesia Sulawesi Estate
  • Indonesia Java washed Robusta Estate

CSC – Caffè Speciali Certificati vzniklo v r. 1996 v italském Livornu, kdy se spojily místní pražírny kávy, které usilovali o co nejlepší jakost svých výrobků. Jakostní kritéria zahrnují všechny fáze výroby kávy,od sklizně přes úpravu surové kávy, zejména pak přepravu, až po skladování a zpracování špičkové kávy. Tyto procesy jsou certifikovány podle normy ISO a kontrolovány nezávislými institucemi.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Mokaflor - rodinná pražírna ze srdce Toskánska.

V roce 1950 se začal psát příběh malé rodinné pražírny Mokaflor. Tradice a znalosti pražení se tak v této malé firmě se předávají již více jak 70 let. I přes dlouhou historii pražírnu překvapivě nenaleznete v žádném moderním areálu a pro své balení kávy se musíte vydat do úzkých uliček centra Florencie. Malý objem výroby, desítky let zkušeností a získaných znalostí umožňují vytvářet neopakovatelné směsi v prvotřídní kvalitě. Poslední roky se pražírna vydala také do nových způsobů pražení a v nabídce tak najdete i směsi vhodně pro alternativní přípravy kávy.

Volba kontinuity, znalostí a zkušeností získaných za toto období je pilířem pražení kávy Mokaflor. Pražírnu dnes vedou společně sestry Bernini a stále i přes moderní trendy a myšlení nové generace, je zde kladen velký důraz na ruční výrobu.