Optimální volbou způsobu dopravy od 23.12. do 2.1.2026 je dodání do výdejních boxů.

Andrea Illy dohlíží sám na jakost kávy

Andrea Illy nemusí při představování na rozdíl od jiných manažerů sáhodlouze vysvětlovat, kdo je a jaký podnik vede. Italská káva stejného jména ze stoprocentní Arabiky má své fanoušky skoro po celém světě. Společnost Illycafé založil v roce 1933 dědeček dnešního majitele firmy, Francesco Illy. Dnes je káva Illy k mání v kavárnách, obchodech a restauracích ve více než sedmdesáti zemích světa. Andrea Illy začal svou kariéru u kávy ve třiceti letech a nyní mu je jedenačtyřicet. Vystudoval chemii na Univerzitě v Terstu, kde své působení završil studií Kvalita espresa z pohledu chemie.

Poté působil pár let u konkurenční firmy Nestlé. V roce 1990 už definitivně zakotvil v rodinné firmě a začal se starat o to, aby káva pěkně voněla, chutnala a byla kvalitní. O čtyři roky později se stal šéfem celé firmy. Za jeho působení Illycafé rozšířilo své působiště z 29 na 78 zemí a tržby vzrostly o 130 procent. Veškeré zpracování kávy Illy se dnes odehrává v italském Terstu, kam připlouvají lodě naložené zelenými kávovými zrnky. Společnost má na přípravu a výrobu svých směsí 17 patentů. Loni Andrea Illy navštívil i Česko. Jak tvrdí, má to tu rád, protože zde tržby na rozdíl od zavedených zemí rostou mnohem rychleji.