Čtyři nejdůležitější regiony ve kterých se pěstuje káva

Arábie a Afrika: Zde jsou některé z nejvýraznějších regionů pěstování kávy. Jedná se o kávu z Keni, Tanzanie, Zimbabwe a Etiopie. Pěstované v ideální nadmořské výšce v bohaté černé půdě a i s naprosto ideálními povětrnostními podmínkami jako jsou mlhavé večery s horkými dny. Tyto podmínky zaručují jedinečnou kondici vyráběné kávy.

Amerika: Tyto kávy se pěstují v jedněch z nejkrásnějších pohoří tohoto světadílu. Prakticky v pralesních podmínkách se pěstuje káva za perfektních atmosférických podmínek. Jedná se o oblasti ve kterých se pěstuje nejvíce aromatická a dobře vyvážená káva všech dob. Zahrnuje kávy z Kolumbie, Kostariky a Guatemaly. Kávy z Ameriky představují základ většiny základních druhů káv.

Tichomoří: Zde je pěstování kávy velmi specifické, jelikož se jedná o lokality s náročným členitým terénem a špatnou dostupností. Všechny druhy nejlepších káv rostou především v těch nejproblematič­tějších regionech. Tato lokalita zahrnuje kávy ze Sumatry, Jávě, Nové Guineji a Sulawesi. Téměř magické klima u některých lokalit pomáhá tichomořské kávě řadit se mezi nejlepší sorty kávy na světě, které ovlivní vaše chuťové pohárky navždy.

Exotické: Zde najdeme speciální certifikované sorty kávy jako jsou Jamaica Blue Mountain a certifikovaná Havajská Kona.