Passalacqua

Kultovní Neapolská káva Passalacqua začíná svůj příběh v roce 1948. Tato značka stejně jako většina italských pražíren je postavená na rodinné tradici. Drobný krámek v Neapoli se strojem na pražení malých dávek kávy se postupně rozrůstal do dnešní podoby.

Značku původně zakládali čtyři bratři z rodiny Passalacqua. Tři z nich tragicky zahynuli během druhé světové války a společnost tak začal budouvat pouze Biagio Passalacqua. Dnes má továrna Passalacqua výrobní plochu přes 5000 m2, je plně automatizovaná a dokáže vyprodukovat až 3460 kg upražené a zabalené kávy za hodinu. Ve vedení podniku je nyní již třetí generace rodiny Passalecqua, vnučky zemřelých bratrů Stephanie , Laura , Barbara a Leah, které se aktivně podílejí na vedení společnosti.

V posledních letech se pod vedením dnes již 92 letého majitele Biagio Passalcqui stala káva Passalacqua jednou z nejkvalitnějších a nejuznávanějších káv jižní Itálie. Biagio Passalcqua  sám již 70 let vybírá ty nejkvalitnější kávy a je jedním z nejuznávanějších degustátorů kávy v Itálii. Nikdy neslevil ze svého požadavku připravovat kávu jen z těch nejlepších kávových zrn i za cenu vyšší nákupní ceny nižších marží. Sám vypije denně přes šest šálků kávy a během sklizní a výběru vzorků pro další sezónu i třicet.