Jolly Caffé Firenze - 1000g, zrnková káva

Kód: 1426
zrnkova
499 Kč –10 %
Jolly Caffé Firenze - 1000g, zrnková káva
499 Kč –10 % 449 Kč / ks 400,89 Kč bez DPH
Skladem

Tradiční směs ze srdce Toskánska s důrazem na vysoký podíl jakostních odrůd Arabica z vysokohorských oblastí střední a jižní Ameriky, doplněné o odrůdy Robusty v poměru 70:30. Přimícháním tradiční jihoamerické Robusty získává směs výtečně silnou cremu, intenzivní kakaovou chut a vyšší obsah kofeinu. Zvolený poměr odrůd velmi má velmí příjemnou interakci s mlékem a skvěle se tak hodí pro přípravu mléčných variant cappuccino nebo latte macchiato.

Pokud směs Firenze připravíte ve svém domácím automatickém kávovaru, můžete se těšit na příjemné čokoládové espresso s vůní lískových oříšků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Stejně jako všechny ostatní prestižní pražírny i Jolly Caffé vyrábí kávové směsi metodou odděleného pražení v malých dávkách podle druhu zrn. Na závěr následuje studené smíchání jednotlivých odrud. Celkový vynikající výsledek ovlivňuje také uskladnění kávy, proces správného ochlazení po pražení a optimální stav zrna, ze kterého se dostávají zbytkové plyny po pražení.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina na předměstí Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jolly
Hmotnost: 1 kg
Typ kávy: Zrnková
Hmotnost: 1
Intenzita: Silná
Obsah kofeinu: Střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. se datuje od roku 1953, kdy ji ve Florencii založil Dante Balardinelli, který si vůni pražené kávy zamiloval už v raném dětství. Již od počátku mu bylo jasné, že chce vyrábět tu nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia chování kávy během pražení.

Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie.

V roce 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který má za úkol cvičit ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. A v roce 1998 byl zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa - Certification of Espresso coffee díky certifikaci - Certified Italian Espresso, jejíž prvním hrdým nositelem byla právě směs JollyCaffé Crema.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Jako jedna z mála pražíren si Jolly café udržela v sortimentní nabídce jeden hlavní produkt a to vysoce jakostní směs prvotřídních Arabik Jolly Caffé Crema. Jedná se o směs 12 pečlivě vybraných Arabik v vysokohorských oblastí střední a jižní Ameriky. Jako dodavatele zelené kávy využívá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv v jednotlivých regionech.