Jolly

Jolly Caffé Firenze - 1000g, zrnková káva

Jolly Caffé Firenze - 1000g, zrnková káva

Směs s pojmenováním Firenze je namícháná z dvanácti vysoce jakostních zrn Arabica, které pocházejí z vysokohorských oblastí střední a jižní Ameriky, a zrn odrudy Robusta v poměru 70:30. Přimícháním nejkvalitnější americké Robusty dostává směs výtečnou silnou cremu, jemnost a ucelený pocit z nápoje.

Káva se hodí především pro přípravu cappuccina. Ale pokud směs použijete ve svém plnoautomatickém kávovaru, můžete se těšit na příjemné čokoládové espresso s mírnou příchutí lískových oříšků.

Stejně jako všechny ostatní prestižní pražírny i Jolly Caffé vyrábí kávové směsi metodou odděleného pražení v malých dávkách podle druhu zrn. Na závěr následuje studené smíchání jednotlivých odrud. Celkový vynikající výsledek ovlivňuje také uskladnění kávy, proces správného ochlazení po pražení a optimální stav zrna, ze kterého se dostávají zbytkové plyny po pražení. Cena je podstatně vyšší, ale odpovídá kvalitě kávy. Požitek z espressa  stojí za to.

Dodavatele zelené kávy vybírá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie. Na počátku roku 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který cvičí ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. Roku 1998 se stal zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa, Certification of Espresso coffee na základě certifikace Certified Italian Espresso.

Naše cena s DPH:
499 Kč
Naše cena bez DPH:
433,91 Kč

silná káva

velmi pěkná pěna

vyšší obsah kofeinu

perfektní pro kávové automaty

perfektní pro espresso

perfektní pro Cappuccino nebo Latte Macchiato

velmi dobrá jako ranní káva

Dostupnost:
Skladem



Alternativní zboží




Tento web používá cookies

Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek