Jolly

Jolly Caffé Crema - 500g, zrnková káva

Jolly Caffé Crema - 500g, zrnková káva

Jolly Caffé Crema je nejprestižnější směsí pražírny Jolly Caffé S.p.A. Jolly Caffé je špičková káva pocházející ze srdce Toskánska. Jednoznačně doporučujeme vyzkoušet.

Káva Jolly se stala historicky prvním držitelem certifikátu "Espresso Italiano Certificato" a atestu "Istituto Nazionale Espresso Italiano". Při celoitalské srovnání ohodnotil magazín PANITALIA Jolly Caffe Crema jako nejlepší kávu celé Itálie. Káva předčila takové velikány jako New York Caffe nebo Illy.

Jolly Caffe Crema voní příjemně po květinách a chutná jako ušlechtilé ovoce se svěžím aroma. Po vypití kávy zůstává na patře čokoládová dochuť. Směs Crema představuje hlavní produkt pražírny. Tvoří ji dvanáct vysokohorských zrn kávy Arabica.

Stejně jako všechny ostatní prestižní pražírny i Jolly Caffé vyrábí kávové směsi metodou odděleného pražení v malých dávkách podle druhu zrn. Na závěr následuje studené smíchání jednotlivých odrud. Celkový vynikající výsledek ovlivňuje také uskladnění kávy, proces správného ochlazení po pražení a optimální stav zrna, ze kterého se dostávají zbytkové plyny po pražení. Cena je podstatně vyšší, ale odpovídá kvalitě kávy. Požitek z espressa  stojí za to.

Dodavatele zelené kávy vybírá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie. Na počátku roku 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který cvičí ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. Roku 1998 se stal zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa, Certification of Espresso coffee na základě certifikace Certified Italian Espresso, jejímž prvním hrdým nositelem byla právě směs Jolly Caffé Crema.

Naše cena s DPH:
349 Kč
Naše cena bez DPH:
303,48 Kč

jemná káva

velmi pěkná pěna

střední obsah kofeinu

velmi dobrá pro kávové automaty

perfektní pro espresso

perfektní pro Cappuccino nebo Latte Macchiato

perfektní jako ranní káva

Dostupnost:
Skladem



Alternativní zboží




Tento web používá cookies

Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Správa souborů cookie a dat