Prémiové kávy
Jolly Caffé Crema - 1kg, zrnková káva
O tom kdo vymyslel espresso není pochyb, kdo vyrobí nejlepší směs pro tento kouzelný nápoj se vede nekonečný souboj. Prestižní směs dvanácti vysokohorských odrůd Arabica představuje vrchol znalostí a umu toskánské pražírny Jolly Caffé S.p.A.
Káva Jolly se stala historicky prvním držitelem certifikátu "Espresso Italiano Certificato" a atestu "Istituto Nazionale Espresso Italiano". Při celoitalské srovnání ohodnotil magazín PANITALIA Jolly Caffe Crema jako nejlepší kávu celé Itálie. Káva předčila takové italské velikány jako New York Caffe nebo Pellini.
Jolly Caffe Crema voní příjemně po květinách a chutná jako ušlechtilé ovoce se svěžím aroma. Po vypití kávy zůstává na patře čokoládová dochuť.
Stejně jako všechny ostatní prestižní pražírny i Jolly Caffé vyrábí kávové směsi metodou odděleného pražení v malých dávkách podle druhu zrn. Na závěr následuje studené smíchání jednotlivých odrud. Celkový vynikající výsledek ovlivňuje také uskladnění kávy, proces správného ochlazení po pražení a optimální stav zrna, ze kterého se dostávají zbytkové plyny po pražení. Cena je podstatně vyšší, ale odpovídá kvalitě kávy. Požitek z espressa stojí za to.
Dodavatele zelené kávy vybírá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv.
Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.
Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie. Na počátku roku 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který cvičí ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. Roku 1998 se stal zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).
Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa, Certification of Espresso coffee na základě certifikace Certified Italian Espresso, jejímž prvním hrdým nositelem byla právě směs Jolly Caffé Crema.
- Naše cena s DPH:
- 699 Kč
- Naše cena bez DPH:
- 607,83 Kč
jemná káva
velmi pěkná pěna
střední obsah kofeinu
velmi dobrá pro kávové automaty
perfektní pro espresso
perfektní pro Cappuccino nebo Latte Macchiato
perfektní jako ranní káva
- Dostupnost:
- Skladem