Mokaflor Miscela Oro - 1kg, zrnková káva
Kód: 1591Detailní popis produktu
Zásadní pro úspěch pražírny je, že v procesu výroby kávy Mokaflor není nic ponecháno náhodě. Každý krok je pečlivě promyšlen do posledního detailu, aby byla zaručena vynikající kvalita konečného produktu. Ta začíná již s surovou kávou, kterou Mokaflor dováží ze všech koutů světa - Mexiko, Jáva, Etiopie, Jamajka, Indie, Guatemala, Brazílie nebo Havaj jsou zde jen některé příklady. Při nákupu surové kávy je pro pražírnu ve Florencii zvláště důležitý přímý kontakt s producenty. Proto existují mezi Mokaflor a různými kávovými farmáři smlouvy na několik let, které zajišťují konstantní úroveň kvality a umožňují dobrou spolupráci.
Proces pražení: od surové kávy...
Do pražírny Mokaflor je i kvůli velmi malému skladu dvakrát týdně dodávána čerstvá surová zelená kávou. Protože se jedná o zelená zrna, jsou ihned po příjezdu důkladně prohlížena a kontrolována. Praží se ve stroji s rotační bubnem a variabilním cyklem. Tato metoda je zvláště šetrná k citlivým zrnkům. Zatímco průmyslové pražení trvá obvykle asi tři až pět minut, u Mokaflor mají zrna až 20 minut na to, aby si plně rozvinula chuť. Nejprve jsou provedeny testovací pražení, aby se určila ideální doba a teplota pro danou dávku. Je zde zapotřebí nejen vynikající chuťové vnímání, ale také cvičené oko, protože je třeba rozpoznat i správné zabarvení zrn.
... až po hotový produkt
Při průmyslovém pražení jsou horká zrna obvykle ochlazena studenou vodou. To však má velmi nepříznivý vliv na kvalitu kávy. Proto se u Mokaflor používá proud vzduchu. Nyní zrna odpočívají: čerstvě pražené kávě je dáno tři až deset dní na to, aby mohla vyplavit nepotřebný oxid uhličitý, který vznikl během pražení. Pak je to na nich: jednotlivé pražení jsou smíchány do směsí (tzv. blend) . Tyto jsou také pravidelně degustovány, aby zákazníkovi mohla být garantována stále stejná kvalita.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mokaflor |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Typ kávy: | Zrnková |
Hmotnost: | 1 |
Intenzita: | Středně silná |
Obsah kofeinu: | Střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Mokaflor - rodinná pražírna ze srdce Toskánska.
V roce 1950 se začal psát příběh malé rodinné pražírny Mokaflor. Tradice a znalosti pražení se tak v této malé firmě se předávají již více jak 70 let. I přes dlouhou historii pražírnu překvapivě nenaleznete v žádném moderním areálu a pro své balení kávy se musíte vydat do úzkých uliček centra Florencie. Malý objem výroby, desítky let zkušeností a získaných znalostí umožňují vytvářet neopakovatelné směsi v prvotřídní kvalitě. Poslední roky se pražírna vydala také do nových způsobů pražení a v nabídce tak najdete i směsi vhodně pro alternativní přípravy kávy.
Volba kontinuity, znalostí a zkušeností získaných za toto období je pilířem pražení kávy Mokaflor. Pražírnu dnes vedou společně sestry Bernini a stále i přes moderní trendy a myšlení nové generace, je zde kladen velký důraz na ruční výrobu.